Matkailu avartaa!

Yhdistyksen alkuajoista lähtien Pulssi on järjestänyt erilaisia musiikki- ja kulttuurimatkoja niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin tapahtumiin ja kohteisiin. Yhdistyksen jäsenet pääsevät matkoille omakustannehintaan ja pulssilaisten ystävät ovat saaneet osallistua matkoihin lisämaksusta. Monet pulssilaiset ovat liittyneet jäseniksi mukavien matkakokemusten kautta.


Kuhmon matka toteutui niiiiin aikataulun mukaan, että ei enempää voisi toivoa. OTP:n bussin kuljettajana toimi Erkki Kimpimäki. Hän oli todellinen herrasmies. Jokainen lady autettiin bussista ja bussiin kädestä pitäen. Kuhmo antoi jälleen parastaan. Kaikki kokemamme konsertit olivat antoisia. 

Järjestelyt ym. toimivat loistavasti. Irmeli Ristiluoma ja Pirkko Rautio ovat huippuluokkaa matkanjärjestäjinä. 
kuhmo kollaasi
8 silmänräpäystä matkalta: Paltaniemen kuvakirkko sisältä ja ulkoa. Eino Leino- talo ja ranta. Toiminnanjohtaja Sari Rusanen. Aino Kallas. Kankarin taidehuvilan esittely.

ilmajoen oopperamatka 6Kauniina kesäaamuna iloinen musiikinystävien joukko astui OTP:en bussiin. Kuljettajamme oli Rainer Rytinki. Hänen äänensä muistutti jotenkin Sakari Kuosmasen ääntä. Matka alkoi kohti Seinäjokea. Matkanjohtajat Irmeli Ristiluoma ja Pirkko Rautio toivottivat matkalaisille hyvät huomenet ja hyvää matkaa. Mannerheim-oopperan vaiheista saimme kuulla sen, mitä ennakoesityksestä oli saatavilla. Ennakkoon ratsastettiin nimellä Waltteri Torikka Mannerheimina, mutta oopperaillan jälkeen saatoimme todeta, että oli monta muutakin loistavaa laulajaa ja persoonaa.Varsinainen ensi-ilta tulisi olemaan perjantaina 9.6.2017.

Matkallamme oli mukana kolme Pulssin puheenjohtajaa , Sointu Annala, Juhani Räisänen ja Pirjo Kuusiniemi. Pirjo Kuusiniemi (puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja myyntipöydän pitäjä) kertoi alkumatkasta Pulssin tämän vuoden suunitelmista. Pyrkimyksenä olisi saada perinteeksi heinäkuulle kesäkonsertti joulusoiton lisäksi. Alustavasti esityspaikat ovat Hannala ja lääninhallituksen konserttisali.

neljantienristeysOoppera perustuu kuusamolaissyntyisen Tommi Kinnusen menestysromaaniin. Säveltäjä Tapio Tuomela, libretto Sami Parkkinen ja ohjaus Heta Haanperä, solistit Jenny Carlstedt, Virpi Räisänen ja Gabriel Suovanen. Ooppera on kotimainen kantaesitys ja kuuluu Suomi 100 vuotta -juhlaohjelmaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 03.01.2017 Pirkko Rautiolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 3785373.

Hinta 43,00 €, maksu Orkesterin Pulssi ry:n tilille FI1646002020166759, viite 12108, eräpäivä 03.01.2017.

IlkkaPaananenSoileIsokoskiOulaisten Musiikkiviikkojen avajaiskonsertissa esiintyvät Soile Isokoski ja Ilkka Paananen. Ohjelmassa Yrjö Kilpinen, Toivo Kuula ja Robert Schumann.

Lähtö klo 12.45 Valtatie (Tulliväylää lähinnä oleva pysäkki), klo 12.50 Merikoskenkatu, klo 12.55 Franzén (Kajaaninkatu), klo 13.00 Linja-autoasema. Paluu heti konsertin jälkeen, perillä Oulussa n. 18.30.

Hinta 56,50 €, mikäli lähtijöitä on 30. Ei-jäsenten lisämaksu 10 €. Hintaan sisältyy matka, konserttilippu ja väliaikakahvi. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 11.10.2016 Pirkko Rautiolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 3785373.

Ilmoittautuneille lähetämme tarkemmat maksutiedot.

Katse kääntyy kohti kevättä ja kesää, ja Ilmajoki kutsuu!

Olemme varanneet 36 A-kategorian lippua Elämälle -oopperaan Ilmajoen Musiikkijuhlille lauantaina 11.06.2016.

Oopperan aiheena on Oskar Merikannon elämä, musiikki Jaakko Kuusiston ja teksti Juhani Koiviston. Solisteina laulavat mm. Jussi Merikanto, Johanna Rusanen-Kartano, Simo Mäkinen ja Eeva-Maria Kopp.

Alustava matkaohjelma:

  • lähtö klo 7.00 OTP:n turistibussilla
  • perinteiset sämpyläkahvit bussissa alkumatkan aikana
  • reitti Kokkolasta kaunista seitsemän sillan tietä Härmään
  • nopea lounas Härmän Portissa
  • Elämälle -ooppera klo 13.00
  • väliaikakahvit leivonnaisen kera
  • runsas päivällinen Maalaiskartano Puustellissa Evijärvellä
  • Ouluun saapuminen n. klo 23

Hinta 130-135 €, ei-jäseniltä lisämaksu 30 €. Hinta sisältää koko yllämainitun ohjelman. Jos lähtijöitä on vähemmän kuin 36, hinta nousee.

Ilmoittautuminen viimeistään ti 23.02.2016 Irmeli Ristiluomalle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 5330460. Ilmoittautuminen on näin aikaisin ryhmälippujen lunastuksen takia.

Tarkemmat tiedot lähetämme ilmoittautuneille.

Matkaterveisin,

Pirkko Rautio ja Irmeli Ristiluoma

Perjantai 22.5.2015

Orkesterin Pulssin kevätmatka alkoi mielenkiintoisissa merkeissä jo heti ensimmäisessä pysähdyspaikassa. Reimarin Tuvalla Konginkankaalla keittolounaan aikana talon emäntä kertoi rakennuksesta ja sen toiminnasta kylän keskuksena. Siinä sivussa hän ojensi meitä matkalaisia kuuluvalla äänellä, että teidän ryhmälle ei kuulu salaatti vaan vain pelkkä keitto. Antoi kuitenkin hieman myöden, koska muutama kerkesi ottaa. Salaattiastioiden kannet paukautettiin tiukasti kiinni ja asia oli loppuun käsitelty. Ruoka maistui kuitenkin ihan hyvälle.

Italialaista oopperaa aidossa ympäristössään ja ryhmämatkan erinomaiset järjestelyt ovat asioita, jotka nousevat edelleen päällimmäisenä mieleen oltuani mukana Pulssin järjestämällä oopperamatkalla Italiassa. Kokeneen italiankävijän ja tulkkina toimineen Anja Hokajärven suosituksesta majapaikkamme sijaitsi pienessä perhehotellissa (La Luna) Toscanassa Luccan vanhassa kaupungissa, jossa itsessään riitti paljon nähtävää. Aamupäivisin kaupungin muurien suojassa elokuun paahtava helle ei vielä piinannut ja kuuminta aikaa saattoi niin halutessaan paeta ilmastoituun hotelliin tai viihtyisään ravintolaan. Kokemuksia jaettiin niin toscanalaisen keittiön mauista kuin hyvistä viineistä. Tarmokkaimmat ehtivät kuitenkin vierailla myös Pisassa ja Firenzessä, joihin päiväretki Luccasta käsin oli helppo toteuttaa.

Neljänä iltana mustien tilataksien kolonna vei ryhmämme Puccini-festivaaleille Torre del Lagoon, Massaciuccoli-järven rannalle. Samalla oli mahdollisuus vierailla siellä sijaitsevassa Puccinin asuintalossa Villa Puccinissa, joka on nyt museona. Järven rannalla olevassa ulkoilmateatterissa pääsimme näkemään neljä oopperaa: Puccinin Toscan, Madame Butterflyn ja La Bohemen sekä Verdin La Traviatan. Nämä oopperat ovat keskeistä ooppera-ohjelmistoa muuallakin, mutta niiden kokeminen Italian tähtitaivaan alla lämpimässä kesäyössä oli erityisen hieno elämys.

Virva Pietilä

italia 1 italia 2 italia 3 italia 4 italia 5 italia 6 italia 7 italia 8 italia 9

Pieni Oberammergaun kylä eteläisessä Saksassa on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa joka kymmenes vuosi esitettävästä Kristuksen kärsimysnäytelmästä. Kyläläisten toteuttama esitys juontaa juurensa aina 1600-luvun alkupuoliskolle, jolloin seutua koetteli ankara rutto. Pelastuakseen kyläläiset tekivät lupauksen esittää joka kymmenes vuosi näytelmän ”meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kärsimyksestä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta”.

Vuonna 2010 Orkesterin Pulssi ry järjesti matkan Saksaan pääkohteena Oberammergaun kärsimysnäytelmä. Matkan varrella tutustuttiin kulttuurikohteisiin myös Wittenbergissä, Leipzigissa Weimarissa, Bambergissa, Rothenburg ob der Tauberissa ja Münchenissä. 

Matkalla oli 42 osallistujaa. Matkavastaavina toimivat Pirkko Rautio ja Juhani Räisänen.

Matkasta on tehty oheinen multimediaesitys, jonka kuvauksesta ja toteutuksesta vastasi Matti Häkkinen.

Ota yhteyttä!

Orkesterin PULSSI ry
Ajoporontie 3 B 7
90650 Oulu
050 - 3213 593 
puheenjohtaja@orkesterinpulssi.fi

Rek.nro: 167.897