Matkailu avartaa!

Yhdistyksen alkuajoista lähtien Pulssi on järjestänyt erilaisia musiikki- ja kulttuurimatkoja niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin tapahtumiin ja kohteisiin. Yhdistyksen jäsenet pääsevät matkoille omakustannehintaan ja pulssilaisten ystävät ovat saaneet osallistua matkoihin lisämaksusta. Monet pulssilaiset ovat liittyneet jäseniksi mukavien matkakokemusten kautta.


Kuhmon Kamarimusiikki logoAlustava tieto

Orkesterin Pulssi järjestää matkan Kuhmon Kamarimusiikkijuhlille 11.-13.7.2023

Matka tehdään charterbussilla (Oulu-Kuhmo-Oulu) ja hintaan kuuluu bussimatkan lisäksi majoitus puolihoidolla sekä seitsemän konserttia.

Lisätietoja matkanjärjestäjiltä:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

  • Matka Helsinkiin 8.-10.11.2022
    Kaija Saariaho: Innocence-ooppera
    RSO:n konsertti: Lindberg: Chorale, Sibelius: Viulukonsertto, Dvorák: Sinfonia nro 9
    12 osallistujaa
  • Matka Ilmajoelle 11.-12.6.2022
    Jukka Linkolan ooppera Hiljaiset perivät maan
    26 osallistujaa
  • Oulun teatteri 26.3.2022 
    Hall: Billy Elliot-musikaali
    24 osallistujaa
  • Konsertti Ylivieskan kirkossa 10.10.2021
    Risto Laurialan pianoresitaali
    26 osallistujaa
  • Oulun teatteri 25.1.2020
    Beethoven: Fidelio-ooppera
    41 osallistujaa
  • Konsertti Ylikiimingin kirkossa 8.11.2019
    Franz Schubert: Winterreise
    Basso-baritoni Jussi Juola
    26 osallistujaa

kuhmoTänä vuonna Kuhmon Kamarimusiikki juhlii 50-vuotista taivaltaan. Viime vuoden matkasta jäi mukavat muistot ja uutta on jo talven mittaan kyselty. Niinpä olemme varanneet pulssilaisille mahdollisuuden osallistua juhlintaan 20.-21.07.2019.

Hinta:

  • 305 € jäseniltä
  • 335 € ei-jäseniltä
  • 1 hh:n lisämaksu 41 €

Lippuja on varattu 30 kpl. Jos lähtijöitä on vähemmän, hinta nousee.

Sitova ilmoittautuminen seuraavasti:

  • Maksa ennakkomaksu 85 € Orkesterin Pulssi ry:n tilille 15.05.2019 mennessä. Huom! Uusi tilinumero FI29 4600 0010 9931 09, viite 12108
  • Kun lähtijöiden määrä selviää ennakkomaksun eräpäivän jälkeen, ilmoitamme lopullisenhinnan ja sen eräpäivän.

Ooppera perustuu Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkittuun romaaniin Jää, säveltäjänä Jaakko Kuusisto. Pääosan esittäjinä tällä kertaa olivat Aarne Pelkonen ja Maria Palo. Esitys oli niin musiikiltaan, sisällöltään kuin visuaalisestikin voimakas. Ennen oopperaa libreton kirjoittaja Juhani Koivisto johdatteli meitä aiheeseen. Ja sitten näyttämöllä saimme nähdä muhkeissa merimaisemissa, tyrskyissä ja jäiden keskellä ja liukkailla rantakallioilla, ihmisten selviytymisen luonnon ehdoilla. Oli kokemuksena vaikuttavaa, että luonto opettaa ja alistaa ihmistä.

Toteutimme matkan edestakaisin junalla. Tässäkin luonnonvoimat voittivat VR:n! Mennen tullen juna oli lumentulon vuoksi myöhässä. Loskaisessa Helsingissä ajoimme takseilla hotellille, missä kiireesti majoituimme, jotta ehtisimme sovittuun aikaan ruokailemaan ravintola Careliaan (vastapäätä Kansallisoopperaa). Söimme maittavan aterian, mm. 50
tuntia haudutettua possunposkea.

Pienenä yksityiskohtana voisi mainita, että Oulun asemalla "meidän" Jaakko Kuusisto odotteli samaa junaa joutuakseen illan esitykseen. Oopperan jälkeen vielä satuimme tapaamaan hänet, joten meillä oli mainio tilaisuus kiitellä häntä.

Toisena päivänä jokainen laati omanlaisensa ohjelman. Osa kävi taidenäyttelyissä, esim. Paul Osipow ja Rafael Wardi, osa tapaili sukulaisiaan.

Paluumatkalla juna oli yli 2 tuntia myöhässä. Matka sujui kuitenkin mukavasti rattoisassa seurassa. Mitä enemmän juna myöhästyi, sitä enemmän huumori hersyi!

Olemme kaikki 14 matkalaista yhtä musiikkikokemusta rikkaampia.

kynttilaHyvät Pulssin jäsenet!

Tarjoamme pyhäinpäivän retkeä su 4.11.2018 Oulaisiin kuuntelemaan Gabriel Faurén Requiemiä. 

Esiintyjinä Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens johtajana Tapani Tirilä sekä Sinikka Ala-Leppilammen Oulunsalo Ensemble. Urkurina Elias Niemelä, solisteina sopraano Anu Mattila ja baritoni Tomi Punkeri.

Matkan hinta Pulssin jäsenille 76,50€ ja muille 86,50€ (sisältää matkan, konserttilipun ja aterian).
Maksu Orkesterin Pulssi ry:n tilille FI16 4600 2020 1667 59, viite 12108, eräpäivä 1.11.2018.

Pikaiset ilmoittautumiset viimeistään ma 29.10.2018 Pirkko Rautiolle, s-posti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 3785373.

Matkalle lähdetään Oulun linja-autoasemalta klo 11.30, konsertti klo 13 Merkuriussalissa ja lounas konsertin jälkeen lounasravintola Helmessä. Paluu Ouluun n. klo 17.

Konserttiterveisin,
Irmeli Ristiluoma ja Pirkko Rautio

Kuhmon matka toteutui niiiiin aikataulun mukaan, että ei enempää voisi toivoa. OTP:n bussin kuljettajana toimi Erkki Kimpimäki. Hän oli todellinen herrasmies. Jokainen lady autettiin bussista ja bussiin kädestä pitäen. Kuhmo antoi jälleen parastaan. Kaikki kokemamme konsertit olivat antoisia. 

Järjestelyt ym. toimivat loistavasti. Irmeli Ristiluoma ja Pirkko Rautio ovat huippuluokkaa matkanjärjestäjinä. 
kuhmo kollaasi
8 silmänräpäystä matkalta: Paltaniemen kuvakirkko sisältä ja ulkoa. Eino Leino- talo ja ranta. Toiminnanjohtaja Sari Rusanen. Aino Kallas. Kankarin taidehuvilan esittely.

ilmajoen oopperamatka 6Kauniina kesäaamuna iloinen musiikinystävien joukko astui OTP:en bussiin. Kuljettajamme oli Rainer Rytinki. Hänen äänensä muistutti jotenkin Sakari Kuosmasen ääntä. Matka alkoi kohti Seinäjokea. Matkanjohtajat Irmeli Ristiluoma ja Pirkko Rautio toivottivat matkalaisille hyvät huomenet ja hyvää matkaa. Mannerheim-oopperan vaiheista saimme kuulla sen, mitä ennakoesityksestä oli saatavilla. Ennakkoon ratsastettiin nimellä Waltteri Torikka Mannerheimina, mutta oopperaillan jälkeen saatoimme todeta, että oli monta muutakin loistavaa laulajaa ja persoonaa.Varsinainen ensi-ilta tulisi olemaan perjantaina 9.6.2017.

Matkallamme oli mukana kolme Pulssin puheenjohtajaa , Sointu Annala, Juhani Räisänen ja Pirjo Kuusiniemi. Pirjo Kuusiniemi (puheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja ja myyntipöydän pitäjä) kertoi alkumatkasta Pulssin tämän vuoden suunitelmista. Pyrkimyksenä olisi saada perinteeksi heinäkuulle kesäkonsertti joulusoiton lisäksi. Alustavasti esityspaikat ovat Hannala ja lääninhallituksen konserttisali.

neljantienristeysOoppera perustuu kuusamolaissyntyisen Tommi Kinnusen menestysromaaniin. Säveltäjä Tapio Tuomela, libretto Sami Parkkinen ja ohjaus Heta Haanperä, solistit Jenny Carlstedt, Virpi Räisänen ja Gabriel Suovanen. Ooppera on kotimainen kantaesitys ja kuuluu Suomi 100 vuotta -juhlaohjelmaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 03.01.2017 Pirkko Rautiolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 3785373.

Hinta 43,00 €, maksu Orkesterin Pulssi ry:n tilille FI1646002020166759, viite 12108, eräpäivä 03.01.2017.

IlkkaPaananenSoileIsokoskiOulaisten Musiikkiviikkojen avajaiskonsertissa esiintyvät Soile Isokoski ja Ilkka Paananen. Ohjelmassa Yrjö Kilpinen, Toivo Kuula ja Robert Schumann.

Lähtö klo 12.45 Valtatie (Tulliväylää lähinnä oleva pysäkki), klo 12.50 Merikoskenkatu, klo 12.55 Franzén (Kajaaninkatu), klo 13.00 Linja-autoasema. Paluu heti konsertin jälkeen, perillä Oulussa n. 18.30.

Hinta 56,50 €, mikäli lähtijöitä on 30. Ei-jäsenten lisämaksu 10 €. Hintaan sisältyy matka, konserttilippu ja väliaikakahvi. Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 11.10.2016 Pirkko Rautiolle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 3785373.

Ilmoittautuneille lähetämme tarkemmat maksutiedot.

Katse kääntyy kohti kevättä ja kesää, ja Ilmajoki kutsuu!

Olemme varanneet 36 A-kategorian lippua Elämälle -oopperaan Ilmajoen Musiikkijuhlille lauantaina 11.06.2016.

Oopperan aiheena on Oskar Merikannon elämä, musiikki Jaakko Kuusiston ja teksti Juhani Koiviston. Solisteina laulavat mm. Jussi Merikanto, Johanna Rusanen-Kartano, Simo Mäkinen ja Eeva-Maria Kopp.

Alustava matkaohjelma:

  • lähtö klo 7.00 OTP:n turistibussilla
  • perinteiset sämpyläkahvit bussissa alkumatkan aikana
  • reitti Kokkolasta kaunista seitsemän sillan tietä Härmään
  • nopea lounas Härmän Portissa
  • Elämälle -ooppera klo 13.00
  • väliaikakahvit leivonnaisen kera
  • runsas päivällinen Maalaiskartano Puustellissa Evijärvellä
  • Ouluun saapuminen n. klo 23

Hinta 130-135 €, ei-jäseniltä lisämaksu 30 €. Hinta sisältää koko yllämainitun ohjelman. Jos lähtijöitä on vähemmän kuin 36, hinta nousee.

Ilmoittautuminen viimeistään ti 23.02.2016 Irmeli Ristiluomalle, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 5330460. Ilmoittautuminen on näin aikaisin ryhmälippujen lunastuksen takia.

Tarkemmat tiedot lähetämme ilmoittautuneille.

Matkaterveisin,

Pirkko Rautio ja Irmeli Ristiluoma

Perjantai 22.5.2015

Orkesterin Pulssin kevätmatka alkoi mielenkiintoisissa merkeissä jo heti ensimmäisessä pysähdyspaikassa. Reimarin Tuvalla Konginkankaalla keittolounaan aikana talon emäntä kertoi rakennuksesta ja sen toiminnasta kylän keskuksena. Siinä sivussa hän ojensi meitä matkalaisia kuuluvalla äänellä, että teidän ryhmälle ei kuulu salaatti vaan vain pelkkä keitto. Antoi kuitenkin hieman myöden, koska muutama kerkesi ottaa. Salaattiastioiden kannet paukautettiin tiukasti kiinni ja asia oli loppuun käsitelty. Ruoka maistui kuitenkin ihan hyvälle.

Italialaista oopperaa aidossa ympäristössään ja ryhmämatkan erinomaiset järjestelyt ovat asioita, jotka nousevat edelleen päällimmäisenä mieleen oltuani mukana Pulssin järjestämällä oopperamatkalla Italiassa. Kokeneen italiankävijän ja tulkkina toimineen Anja Hokajärven suosituksesta majapaikkamme sijaitsi pienessä perhehotellissa (La Luna) Toscanassa Luccan vanhassa kaupungissa, jossa itsessään riitti paljon nähtävää. Aamupäivisin kaupungin muurien suojassa elokuun paahtava helle ei vielä piinannut ja kuuminta aikaa saattoi niin halutessaan paeta ilmastoituun hotelliin tai viihtyisään ravintolaan. Kokemuksia jaettiin niin toscanalaisen keittiön mauista kuin hyvistä viineistä. Tarmokkaimmat ehtivät kuitenkin vierailla myös Pisassa ja Firenzessä, joihin päiväretki Luccasta käsin oli helppo toteuttaa.

Neljänä iltana mustien tilataksien kolonna vei ryhmämme Puccini-festivaaleille Torre del Lagoon, Massaciuccoli-järven rannalle. Samalla oli mahdollisuus vierailla siellä sijaitsevassa Puccinin asuintalossa Villa Puccinissa, joka on nyt museona. Järven rannalla olevassa ulkoilmateatterissa pääsimme näkemään neljä oopperaa: Puccinin Toscan, Madame Butterflyn ja La Bohemen sekä Verdin La Traviatan. Nämä oopperat ovat keskeistä ooppera-ohjelmistoa muuallakin, mutta niiden kokeminen Italian tähtitaivaan alla lämpimässä kesäyössä oli erityisen hieno elämys.

Virva Pietilä

italia 1 italia 2 italia 3 italia 4 italia 5 italia 6 italia 7 italia 8 italia 9

Pieni Oberammergaun kylä eteläisessä Saksassa on tullut tunnetuksi ympäri maailmaa joka kymmenes vuosi esitettävästä Kristuksen kärsimysnäytelmästä. Kyläläisten toteuttama esitys juontaa juurensa aina 1600-luvun alkupuoliskolle, jolloin seutua koetteli ankara rutto. Pelastuakseen kyläläiset tekivät lupauksen esittää joka kymmenes vuosi näytelmän ”meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kärsimyksestä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta”.

Vuonna 2010 Orkesterin Pulssi ry järjesti matkan Saksaan pääkohteena Oberammergaun kärsimysnäytelmä. Matkan varrella tutustuttiin kulttuurikohteisiin myös Wittenbergissä, Leipzigissa Weimarissa, Bambergissa, Rothenburg ob der Tauberissa ja Münchenissä. 

Matkalla oli 42 osallistujaa. Matkavastaavina toimivat Pirkko Rautio ja Juhani Räisänen.

Matkasta on tehty oheinen multimediaesitys, jonka kuvauksesta ja toteutuksesta vastasi Matti Häkkinen.

Ota yhteyttä!

Orkesterin PULSSI ry
c/o Pj. Kimmo Pihlajamaa
Koulukatu 38 A 5
90100 Oulu
0400 - 929 195 
puheenjohtaja@orkesterinpulssi.fi

Y-tunnus: 2675519-6