Ooppera perustuu Ulla-Lena Lundbergin Finlandia-palkittuun romaaniin Jää, säveltäjänä Jaakko Kuusisto. Pääosan esittäjinä tällä kertaa olivat Aarne Pelkonen ja Maria Palo. Esitys oli niin musiikiltaan, sisällöltään kuin visuaalisestikin voimakas. Ennen oopperaa libreton kirjoittaja Juhani Koivisto johdatteli meitä aiheeseen. Ja sitten näyttämöllä saimme nähdä muhkeissa merimaisemissa, tyrskyissä ja jäiden keskellä ja liukkailla rantakallioilla, ihmisten selviytymisen luonnon ehdoilla. Oli kokemuksena vaikuttavaa, että luonto opettaa ja alistaa ihmistä.

Toteutimme matkan edestakaisin junalla. Tässäkin luonnonvoimat voittivat VR:n! Mennen tullen juna oli lumentulon vuoksi myöhässä. Loskaisessa Helsingissä ajoimme takseilla hotellille, missä kiireesti majoituimme, jotta ehtisimme sovittuun aikaan ruokailemaan ravintola Careliaan (vastapäätä Kansallisoopperaa). Söimme maittavan aterian, mm. 50
tuntia haudutettua possunposkea.

Pienenä yksityiskohtana voisi mainita, että Oulun asemalla "meidän" Jaakko Kuusisto odotteli samaa junaa joutuakseen illan esitykseen. Oopperan jälkeen vielä satuimme tapaamaan hänet, joten meillä oli mainio tilaisuus kiitellä häntä.

Toisena päivänä jokainen laati omanlaisensa ohjelman. Osa kävi taidenäyttelyissä, esim. Paul Osipow ja Rafael Wardi, osa tapaili sukulaisiaan.

Paluumatkalla juna oli yli 2 tuntia myöhässä. Matka sujui kuitenkin mukavasti rattoisassa seurassa. Mitä enemmän juna myöhästyi, sitä enemmän huumori hersyi!

Olemme kaikki 14 matkalaista yhtä musiikkikokemusta rikkaampia.

Ota yhteyttä!

Orkesterin PULSSI ry
c/o Pj. Kimmo Pihlajamaa
Koulukatu 38 A 5
90100 Oulu
  0400 - 929 195 
  puheenjohtaja@orkesterinpulssi.fi

Y-tunnus: 2675519-6